|
||||
Etapy przyrządzania1
Zupa fasolowa obok grochówki
to potrawa dla prawdziwych mężczyzn
– oni naprawdę potrafią docenić jej smak!
Zatem jeśli chcemy ucieszyć męskie podniebienie,
to moczymy fasolę całą noc,
rano nastawiamy w wodzie, a której się moczyła
na kuchenkę i gotujemy do miękkości,
a w międzyczasie udoskonalamy jej smak,
dodając na przykład kawałek wędzonego boczku,
albo kostkę rosową, szczyptę tymianku,
troszeczkę pieprzu, marchewkę i pietruszkę.
Pod koniec gotowania,
gdy fasola już mięknie,
dodajemy koniecznie pokrojone w kostkę kartofelki.
Bywają tacy smakosze,
którzy do zupy fasolowej dodają śmietany
lub starty na tarce żółty ser.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|