fasolowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• fasola

Etapy przyrządzania

1
Zupa fasolowa obok grochówki to potrawa dla prawdziwych mężczyzn – oni naprawdę potrafią docenić jej smak! Zatem jeśli chcemy ucieszyć męskie podniebienie, to moczymy fasolę całą noc, rano nastawiamy w wodzie, a której się moczyła na kuchenkę i gotujemy do miękkości, a w międzyczasie udoskonalamy jej smak, dodając na przykład kawałek wędzonego boczku, albo kostkę rosową, szczyptę tymianku, troszeczkę pieprzu, marchewkę i pietruszkę. Pod koniec gotowania, gdy fasola już mięknie, dodajemy koniecznie pokrojone w kostkę kartofelki. Bywają tacy smakosze, którzy do zupy fasolowej dodają śmietany lub starty na tarce żółty ser.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher