|
||||||||||
Galareta z szynkąKrótki opis potrawypycha!!!Potrzebne składniki 1 l bulionu, może być z kostki 20 dag szynki lub pieczeni w plastrach 2 łyżki żelatyny 2 marchewki kalafior i brokuły pół puszki kukurydzy sól i pieprz koperek Etapy przyrządzania1
Ugotować w bulionie podzielone na różyczki brokuły i kalafiora, odcedzić. Oddzielnie ugotować marchewki, odcedzić, przestudzić, pokroić. W bulionie rozpuścić żelatynę, przyprawić, schłodzić. Dno i boki foremki wyłożyć plasterkami marchewki, zalać tężejącą galaretką, schłodzić. Wyłożyć formę plastrami szynki lub pieczeni, napełnić brokułami, kalafiorami i kukurydzą, zalać galaretą, schłodzić, posypać koperkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|