|
||||||||||
LeczoKrótki opis potrawyNic tak nie poprawia humoru jak wyśmienite leczo!Potrzebne składniki cebula - 3 papryka - 3 i suszona ostra kiełbasa - 2 pomidory - puszka czosnek - 3 główki sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Tradycyjne leczo to cebula, papryka, pomidory, czosnek i kiełbasa. Dla podniesienia smaku możemy dodać kawałki boczku oraz inne dodatki, takie jak pieczarki, czy cukinia.
2
10 dag boczku pokroić w kostkę, przesmażyć. Wyjąć skwarki, na tłuszczu przesmażyć 3 pokrojone cebule.
3
3 strąki papryki i kilka pieczarek pokroić w kawałki. Cebulę oprószyć papryką, dodać warzywa i sól, dusić 10 minut.
4
Dodajemy puszkę pomidorów razem z zalewą, całość poddusić. Dodać pokruszoną ostrą paprykę.
5
Dodać 20 dag pokrojonej w plasterki cienkiej kiełbasy oraz tyle samo skwarków boczku. Dusić jeszcze 5 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|