Leczo

Aktualna ocena: 4.67 Oceniły 3 osoby
dodany przez: Michał Skawiński
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Studenckie smaki
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Nic tak nie poprawia humoru jak wyśmienite leczo!

Potrzebne składniki

• cebula - 3
• papryka - 3 i suszona ostra
• kiełbasa - 2
• pomidory - puszka
• czosnek - 3 główki
• sól i pieprz

Etapy przyrządzania

1
Tradycyjne leczo to cebula, papryka, pomidory, czosnek i kiełbasa. Dla podniesienia smaku możemy dodać kawałki boczku oraz inne dodatki, takie jak pieczarki, czy cukinia.
2
10 dag boczku pokroić w kostkę, przesmażyć. Wyjąć skwarki, na tłuszczu przesmażyć 3 pokrojone cebule.
3
3 strąki papryki i kilka pieczarek pokroić w kawałki. Cebulę oprószyć papryką, dodać warzywa i sól, dusić 10 minut.
4
Dodajemy puszkę pomidorów razem z zalewą, całość poddusić. Dodać pokruszoną ostrą paprykę.
5
Dodać 20 dag pokrojonej w plasterki cienkiej kiełbasy oraz tyle samo skwarków boczku. Dusić jeszcze 5 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher