|
||||||||||
Makaron spaghetti z krewetkamiKrótki opis potrawypychotka!!Potrzebne składniki 1 opakowanie (ok. 30 dkg) makaronu spaghetti 25 dkg odwłoków krewetek 4 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki mielonego czosnku lub kilka ząbków drobno posiekanych sól, biały pieprz zielenina Etapy przyrządzania1
W dużym rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek, na małym ogniu smażymy przez około 1 minutę.
2
Wcześniej wypłukane krewetki dodajemy na patelnię ( w jednej warstwie) i smażymy przez około 4 minuty aż zmienią kolor, a mięso nie będzie szkliste. Przekładamy na talerz i odstawiamy w ciepłe miejsce.
3
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Przekładamy na patelnię i dodajemy krewetki. Podgrzewamy mieszając. Przed podaniem posypujemy zieleniną, tartym parmezanem i białym pieprzem.
4
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|