tort krolewski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: marcinos14
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

tort dobry na każde okazje

Potrzebne składniki

• gorzka czekolada - 35 dag
• podłużne biszkopty - 24 szt.
• śmietana - 200 ml
• rum - 2 kieliszki
• mleko - 1/2 litra
• maslo - 5 dag
• bialka - 2 szt.
• cukier - 5 dag
• cukier puder - 2,5 dag

Etapy przyrządzania

1
25 dag czekolady połamać na kawałki. Rozpuścić na parze, nie mieszając. Mleko zagotować i wymieszać z czekoladą. Wystudzić. Masło utrzeć na masę. Dodać, stale mieszając, mleko z czekoladą. Śmietanę ubić z cukrem kryształem. Białka ubić z cukrem pudrem. Pianę połączyć z bitą śmietaną. Odłożyć 2 łyżki kremu. Do reszty dodać masę czekoladową. Boki i dno formy wyłożyć biszkoptami. Skropić je rumem. Wypełnić masą czekoladową i przykryć biszkoptami. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 4 godziny. Resztę czekolady rozpuścić na parze i posmarować nią wyjęty z formy deser. Udekorować kremem z piany i śmietany.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher