|
||||||||||
kminowka na szybkoKrótki opis potrawyzdrowa i mocnaPotrzebne składniki spiritus - 1/2 l woda - 1/4 l cukier - 1/4 kg zielony kminek - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Nie do końca dojrzale nasiona kminku opłukać i osączyć na sicie.
Wodę zagotować z cukrem, schłodzić wymieszać ze spirytusem i wlać do słoja i dosypać kminek.
Słój zawiązać i pozostawić na 5-6 dni.
Po tym okresie zlać wódkę do butelek przez lejek z wata.
Wódka powinna mieć lekko zielonkawy kolor.
Kminkówkę można przyrządzać z olejku kminkowego, a mianowicie :
zagotować cukier z woda, schłodzić, zmieszać ze spirytusem i olejkiem.
Na koniec przefiltrować do butelek.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|