|
||||||||||
Sałatka warstwowaKrótki opis potrawybardzo dobra i zdrowa:)Potrzebne składniki jajka - 4 kukurydza w puszce - 1 pęczki rzodkiewiki - 2 pieczarki - 35 dkg ogórki konserwowe - 30 dkg żółty ser - 25 dkg sos: majonez - 2 łyżka(i) jogurt naturalny - 4 łyżka(i) koncentrat pomidorowy - 3 łyżka(i) sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Jajka ugotować na twardo.
Pieczarki odgotować.
Jajka ubieramy i oddzielamy żółtka od białek. Białka i ser zetrzec na dużych oczkach (w osobne naczynia), a żóltka na małych oczkach. Ogórki i rzodkiewkę kroimy w drobne kawałki.
SOS: mieszamy majonez, jogurt i koncentrat dodając do smaku soli (może być także bazylia).
Układamy warstwowo: białka- kukurydzę-pieczarki-ogórki-rzodkiewki-ser-sos-żółtka.
Można dodać do sałatki także piersi kurczaka(podsmażone) przyprawione przyprawą gyros.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|