|
||||||||||
Makaron ze szpinakiemKrótki opis potrawyPyszne danko dla amatorów szpinaku. Szybko się przygotowuje i smacznie smakuje. Polecam!!! Włoskie danie jak się patrzy!Potrzebne składniki czosnek - 10 mrozony szpinak - 1 kg makaron - 1 kg żółty ser - 1 kostka(i) Etapy przyrządzania1
Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę i zeszklić czosnek z przyprawami, zmniejszyć ogień, następnie dodać zamrożony szpinak.
Szpinak musi się rozpuścić należy go co jakiś czas pomieszać.
Jego konsynstencja ma być zbliżona do gęstej śmietany.
Gdy szpinak jest gotowy nalezy dodać do niego ugotowany makaron.
Po dodaniu wymieszać lub nie ze szpinakiem.
Ułozyc ser tak, aby powierzchnia została przykryta.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|