Ziemniaczana tortilla

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

kuchnia hiszpańska

Potrzebne składniki

• jajka - 6 szt.
• duże ziemniaki - 4 szt.
• cebula - 1 szt.
• oliwa - 5 łyżka(i)
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki ugotować w mundurkach, tak aby były jeszcze dość twarde. Odsączyć, obrać i pokroić w plastry
2
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie
3
Dodać ziemniaki i chwilę smażyć na małym ogniu. Mieszać delikatnie, aby zachowały kształt plasterków ziemniaków
4
Jajka roztrzepać z solą oraz pieprzem
5
Zalać jajkami ziemniaki na patelni. Smażyć na małym ogniu, aż omlet się zetnie z wierzchu. Potem przełżyć go na drugą stronę.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher