|
||||||||||
Naleśniki Gundela z sosem czekoladowymKrótki opis potrawykuchnia węgierskaPotrzebne składniki mąka - 1 szkl. jajka - 3 szt. mleko - 1 szkl. mielone orzechy włoskie - 20 dag rodzynki - 5 dag cukier puder - 10 dag tabliczka gorzkiej czekolady śmietanka - 1/2 szkl. masło - 10 dag skórka z pomarańczy sól cukier zapach rumowy Etapy przyrządzania1
3
Wymieszać 5 dag masła, orzechy włoskie, rodzynki, cukier puder, zapach rumowy, skórkę z pomarańczy oraz łyżkę mleka.
4
Farszem posmarować naleśniki i zawinąć w rulonik.
6
Przed podaniem naleśniki podgrzać na maśle i polać gorącym sosem czekoladowym.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|