|
||||||||||
RyżakiKrótki opis potrawysmakuje każdemuPotrzebne składniki ryż - 30 dag biały ser - 10 dag margaryna - 10 dag jajka - 2 szt. tarta bułka posiekany szczypiorek pieprz,sól Etapy przyrządzania1
Ruż ugotować na sypko,osączyć,ostudzić.Ser przetrzeć przez sito,dodać do ryżu razem ze szczypirkiem i jajkami.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić masę i formować małe placuszki i panierować w tartej bułce.
Jak podawać?z pikantnym sosem pomidorowym Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|