|
||||||||||
Jajka w szklance (po wiedeńsku)Krótki opis potrawyDla tych co przepadają za jajkami na miękko.Potrzebne składniki 3-4 jajka maggi 3-4 łyżeczki masło Etapy przyrządzania1
Jajka po wiedeńsku mogą stanowić wyszukany element uroczystego śniadania.
Gotujemy jajka tak jak na miękko,
a więc z wielką uwagą,
aby żółtko było płynne, a białko dobrze ścięte.
Do przygotowanej wcześniej szklanki wrzucamy
wyjęte łyżeczką ze skorupki ugotowane jajko,
kładziemy na nie łyżeczkę masła
i dodajemy parę kropli maggi.
Na to wrzucamy w ten sam sposób drugie jajko
– znowu masełko i maggi.
Zamiast maggi może być sól.
Trzeba się spieszyć z przygotowaniem tego dania,
aby podąć jeszcze gorące.
Można przed zjedzeniem w szklance wymieszać wszystkie składniki.
Jak podawać?W szkance na gorąco. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|