Zupa groszkowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zupa

Potrzebne składniki

• zielony groszek - 60 dag
• ziemniaki - 2 szt.
• marchewka - 1/2 szt.
• natka pietruszki - 1/2 pęczka
• kostka rosołowa
• żółtko
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę
2
Marchewkę obrać, umyć, groszek opłukać. Wszystkie warzywa włożyć do garnka, zalać 4 szklankami zimniej wody, dodac kostkę rosołową. Gotować 20 min
3
Natkę opłukać i posiekać. Marchewkę wyjąć z zupy, pokroić w plasterki i odłożyć.
4
Przestudzioną zupę zmiksować z żółtkiem. Jeśli jest zbyt gęsta dolać ok 1/2 szklanki wody. Pzzyprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać natkę i gotować 5 min. Przed podaniem zupę posypać odłożoną marchewką
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher