|
||||||||||
Młode ziemniaczki z kalafiorem i pangą!Krótki opis potrawyPyszny niedzielny obiad!!!Potrzebne składniki 1 kalafior @ duże platy ryby pangi 1 kg młodych ziemniaków 2 łyżki masła bułka tarta troche mleka przyprawa do ryb olej Etapy przyrządzania1
Ziemniaki oskrobać i ugotować.
2
Rybę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym - natrzeć przyprawami, odstatwić do marynowania.
3
Kalafior opłukać dokładnie wrzucić na gotującą osoloną wodę - ugotować na miękko.
4
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kawałki ryby wcześniej namoczone w jajku i opanierowane z bułce.
5
W małym rondelku rozpuścić masło i zrumienić bułkę tartą.
6
Ugotowane ziemniaki odcedzić, wyjąć kalafior z wody polać zrumienioną bułką tartą i podawać z usmażoną rybą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|