Młode ziemniaczki z kalafiorem i pangą!

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Skawiński
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny niedzielny obiad!!!

Potrzebne składniki

• 1 kalafior
• @ duże platy ryby pangi
• 1 kg młodych ziemniaków
• 2 łyżki masła
• bułka tarta
• troche mleka
• przyprawa do ryb
• olej

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki oskrobać i ugotować.
2
Rybę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym - natrzeć przyprawami, odstatwić do marynowania.
3
Kalafior opłukać dokładnie wrzucić na gotującą osoloną wodę - ugotować na miękko.
4
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kawałki ryby wcześniej namoczone w jajku i opanierowane z bułce.
5
W małym rondelku rozpuścić masło i zrumienić bułkę tartą.
6
Ugotowane ziemniaki odcedzić, wyjąć kalafior z wody polać zrumienioną bułką tartą i podawać z usmażoną rybą.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher