|
||||||||||
Parówki w naleśnikuKrótki opis potrawyJest bardzo łatwy do zrobienia, lubią go moje dzieciPotrzebne składniki nie grube parówki - 4 szt. pasterki sera żołtego - 4 szt. jajka - 2 szt. szklanki mleka - 1/2 szkl. szklanki wody mineralnej - 1/2 szkl. kechup pikantny - 4 łyżka(i) tarta bułka - 10 dkg mąka - 1 szkl. oliwa - 4 łyżka(i) sól - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
1. Naleśniki: Wodę i mleko, sól, 2 łyżki oleju i 1 jajko oraz mąkę razem rozroztrzepujemy, aby nie było grudek. Na suchej patelni teflonowej smażymy cienkie naleśniki.
2. Kiedy naleśniki są gotowe, smarujemy je najpierw kechapem, kładziemy żółty ser i parówkę. Zawijamy całość w rulon.
3. Zwinięte w rulon parówki panierujemy, najpierw w roztrzepanym jajku a nastepnie obtaczamy w bułce tartej. Smarzymy na oleju około 10 min
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|