|
||||||||||
Babka cytrynowaKrótki opis potrawyDla maniaków babek :)Potrzebne składniki jaj - 5 szt. mąki przennej - 3 szkl. proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i) cytryna - 1,5 cukier - 1,25 szkl. margaryna - 1 kostka(i) gęsta śmietana - 1,5 łyżka(i) rodzynki - 1 cukier puder - 6 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Żółtka, margarynę i cukier ucieramy, dodajemy szklankę mąki oraz proszek do pieczenia i znów ucieramy.
Na tarce ścieramy skórkę z cytryny i dodajemy sok. Następnie dodajemy mąkę, rodzynki i ubitą pianę z białek.
Do zrobienia polewy : 6 łyżek cukru pudru ucierać z 1,5 łyżki gęstej śmietany.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|