|
||||||||||
Sałatka pieczarkowaKrótki opis potrawySałatka, która jest w moim domu robiona co tydzień.Każdy kto jej posmakuje nie pożałuje! Do tej sałatki używam tylko oliwy z oliwek, ma ona najlepszy smak, najlepiej się komponuje.Sałatka zdrowa,mało kaloryczna.Sałatka powinna być tak przyprawiona aby miała wyraźnie majonezowo-słony smak z uwagi na mdły chrakter podstawowych składników tj. pieczarek i jaj, no i oczywiście nie może pływać w majonezie. Przybranie może być lub nie koniecznie. Pychota.Potrzebne składniki pieczarki ser żółty jaja Etapy przyrządzania1
Oczyszczone pieczarki pokroić w kostkę,wrzucić na patelnię z rozgrzaną odrobiną masła i posolić.
Podsmażyć tyle by zmiękły.Sok z pieczarek odlać.
Przełożyć je do miski.Ser i ugotowane jaja pokroić w kostkę,dodać pokrojony szczypior.
Wymieszać majonezem, śmietaną i oliwą.Doprawić czosnkiem lub ulubionymi ziołami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|