łosoś z makaronem i szpinakiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• łosoś w filecie - 1 kg
• sos sojowy - 1/4 szkl.
• miód - 1/4 szkl.
• sok z cytryny - 3 łyżka(i)
• imbir tarty - 2 łyżka(i)
• makaron sojowy - 20 dag
• liscie szpinaku - 40 dag
• oliwa - 1 łyżka(i)
• ziarna sezamu - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
W niewielkim rondlu mieszamy sos sojowy, imbir, miód, sok z cytryny, podgrzewamy aż miód się rozpuści, schładzamy. Tak przygotowaną marynatą zalewamy podzieloną na porcję ryby, odstawiamy na 4 godziny obracając rybę kilkakrotnie. Piekarnik nagrzewamy do temperatury około 190 stopni C, pieczemy rybę obsączoną z zalewy po około 4 minuty z każdej strony. Makaron zalewamy wrzątkiem i przez chwilę podgrzewamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy szpinak, smażymy mieszając aż liście zaczną się marszczyć. Makaron odcedzamy. Z ryby, makaronu i szpinaku układamy na dużym talerzu danie, posypujemy ziarnami sezamu. Można podawać! Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher