|
||||||||||
łosoś z makaronem i szpinakiemKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki łosoś w filecie - 1 kg sos sojowy - 1/4 szkl. miód - 1/4 szkl. sok z cytryny - 3 łyżka(i) imbir tarty - 2 łyżka(i) makaron sojowy - 20 dag liscie szpinaku - 40 dag oliwa - 1 łyżka(i) ziarna sezamu - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
W niewielkim rondlu mieszamy sos sojowy, imbir, miód, sok z cytryny, podgrzewamy aż miód się rozpuści, schładzamy. Tak przygotowaną marynatą zalewamy podzieloną na porcję ryby, odstawiamy na 4 godziny obracając rybę kilkakrotnie. Piekarnik nagrzewamy do temperatury około 190 stopni C, pieczemy rybę obsączoną z zalewy po około 4 minuty z każdej strony.
Makaron zalewamy wrzątkiem i przez chwilę podgrzewamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy szpinak, smażymy mieszając aż liście zaczną się marszczyć. Makaron odcedzamy. Z ryby, makaronu i szpinaku układamy na dużym talerzu danie, posypujemy ziarnami sezamu.
Można podawać!
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|