|
||||||||||
łosoś glazurowanyKrótki opis potrawy50 dkg filetu z łososia ze skórą Glazura: 2 łyżki miodu 1 łyżeczka tartego imbiru 2 łyżeczki posiekanego szczypioru lub szczypiorku ½ szklanki nisko solonego sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny pieprzPotrzebne składniki 50 dkg filetu z łososia ze skórąEtapy przyrządzania1
Mieszać wszystkie składniki glazury, polewamy nią łososia, odstawiamy na 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni C i pieczemy w nim łososia przez 5 minut, następnie obniżamy temperaturę do 170 stopni i dopiekamy. Podajemy z pieczywem i zieleniną.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|