|
||||||||||
Zapiekany w ziołach łosośKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki łosoś ze skórką - 50 dag olwa - 3 łyżka(i) posiekany koperek - 5 łyżka(i) zioła prowantalskie - 1 łyżka(i) musztarda Etapy przyrządzania1
Rybę myjemy, suszymy, dzielimy na porcje. Każdą porcję smarujemy musztardą, obficie obsypujemy ziołami. Porcje ryby układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze do zapiekania, skrapiamy oliwą. Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Podajemy z ryżem, frytkami lub białym pieczywem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|