|
||||||||||
sernik z rosąKrótki opis potrawypuszysty, delikatny, mój ulubiony:)Potrzebne składniki mąka - 25 dkg cukier - 10 dkg margaryna - 10 dkg proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i) jajka - 4 ser biały (twaróg) - 1 1/2 kg żółtka - 4 budyń śmietankowy - 2 cukier - 1 szkl. mleko - 2 1/2 szkl. olej - 1/2 szkl. cukier waniliowy - 2 Etapy przyrządzania1
wyrabiamy ciasto (z mąki, 10 dkg cukru, margaryny, 2 jajek i proszku do pieczenia) i wykładamy nim dno i brzegi blachy.
masa:
ser skręcić. jajka i żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, aż powstanie puszysta masa. dodajemy stopniowo budynie (w proszku), ser, olej, mleko. Pieczemy 50 min w temp. 190st
W tym czasie z pozostałych po żółtkach białek i 4 łyżek cukru ubijamy pianę. po upieczeniu ciasta rozprowadzamy ją po wierzchu i pieczemy jeszcze 10 min.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|