|
||||||||||
Panga pieczona w liściach poraKrótki opis potrawysmacznego mozna zrobić to danie z innej rybyPotrzebne składniki liście pora - 2 szt. filet z pangi cebula - 2 szt. czosnek - 3 masło ostra papryczka szczypta mielonej kolendry szczypta kurkumy sok z cytryny masło - 1 łyżka(i) sól oliwa Etapy przyrządzania1
Duże, zielone liście pora myjemy i na minutę zalewamy wrzątkiem, odkładamy aby wyschły. Cebulę i czosnek obieramy, papryczkę oczyszczamy z nasion, bardzo drobno siekając. Cebulę, czosnek, Kolendrę, kurkumę, sól i masło ucieramy na gładką pastę. Rybę myjemy, osuszamy, dokładnie nacieramy przygotowaną pastą. Liście pora układamy na płaskiej powierzchni w taki sposób aby zachodziły na siebie dachówkowo, układamy na nich rybę i zwijamy w ciasny rulon. Rulon obficie smarujemy oliwą i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Czas zapiekania to około 30 minut. Podajemy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, kapusty włoskiej itp. Polecam.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|