|
||||||||||
Karp w piwnym sosieKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki karp o wadze 1.5kg - 1 szt. cebula - 2 szkl. piwo - 2 szkl. dobra nusztarda - 1 łyżeczka(i) sól mało do sażenia aka pieprz Etapy przyrządzania1
Rybę sprawiamy, myjemy, obsuszamy i filetujemy pozostawiając skórę. Dzielimy na porcję, przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce. Tak przygotowaną rybę układamy na blaszce do pieczenie obficie smarujemy ją olejem wymieszanym z rozpuszczonym masłem i okładamy ją plastrami cebuli. Po kilku minutach pieczenia podlewamy rybę piwem wymieszanym z musztardą. Pieczemy jeszcze przez około 45 minut. Podajemy z pieczywem.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|