|
||||||||||
Sandacz w jarzynachKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki sandacz - 1 szt. cebule - 2 szt. kolorowy papryczki - 1 szt. pomidor - 1 szt. białe wino - 1 szkl. masła - 10 dag sok z cytryny mąka sól pieprz Etapy przyrządzania1
Sandacza myjemy, osuszamy, skrobiemy z łuski posługując się widelcem, patroszymy. Z głowy usuwamy skrzela i oczy. Ponownie bardzo dokładnie myjemy, osuszamy, kropimy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Tuszkę zależnie od wielkości dzielimy na kilka porcji. Na patelni rozgrzewamy połowę masła, rumienimy na nim obtoczone w mące porcje ryby. Jarzyny rozdrabniamy na niezbyt duże kawałki. Na rozgrzanej reszcie masła szklimy cebulę, dodajemy pomidory i oczyszczoną paprykę, przyprawiamy, podlewamy winem, dusimy kilka minut mieszając. Obrumienionego sandacza układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy jarzynami i pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku 20 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|