Sandacz w jarzynach

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• sandacz - 1 szt.
• cebule - 2 szt.
• kolorowy papryczki - 1 szt.
• pomidor - 1 szt.
• białe wino - 1 szkl.
• masła - 10 dag
• sok z cytryny
• mąka
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Sandacza myjemy, osuszamy, skrobiemy z łuski posługując się widelcem, patroszymy. Z głowy usuwamy skrzela i oczy. Ponownie bardzo dokładnie myjemy, osuszamy, kropimy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Tuszkę zależnie od wielkości dzielimy na kilka porcji. Na patelni rozgrzewamy połowę masła, rumienimy na nim obtoczone w mące porcje ryby. Jarzyny rozdrabniamy na niezbyt duże kawałki. Na rozgrzanej reszcie masła szklimy cebulę, dodajemy pomidory i oczyszczoną paprykę, przyprawiamy, podlewamy winem, dusimy kilka minut mieszając. Obrumienionego sandacza układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy jarzynami i pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku 20 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher