Karp zapiekany

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• karp - 1 kg
• jajka - 3 szt.
• majonez - 6 łyżka(i)
• żółty ser tarty - 3 łyżka(i)
• sół
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Karpia sprawiamy, filetujemy pozostawiając skórkę. Jajka miksujemy z majonezem i tartym serem. Rybę dzielimy na porcję, każdą moczymy w jajkach z dodatkami, układamy na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 170 stopni C. Przed podaniem przybieramy zieleniną i ugotowanymi warzywami. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher