|
||||||||||
Szaszłyk z pangiKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki filet z pangi - 1 kg cebula - 4 szt. cytryna - 1 szt. oliwa sól pieprz Etapy przyrządzania1
Rybę myjemy, osuszamy, kroimy w kostki o wadze około 5 dkg. Tak przegotowane kawałki ryby przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy z pokrojoną w plastry cebulą, odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę. Na namoczone uprzednio w wodzie drewniane szpadki nabijamy kawałki ryby, skrapiamy obficie oliwą. Najsmaczniejsze szaszłyki są pieczone tradycyjnie na węglu drzewnym, ale gdy pogoda nie dopisze możemy je także piec na rozgrzanym rożnie elektrycznym albo grillu w piekarniku.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|