Szaszłyk z pangi

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• filet z pangi - 1 kg
• cebula - 4 szt.
• cytryna - 1 szt.
• oliwa
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Rybę myjemy, osuszamy, kroimy w kostki o wadze około 5 dkg. Tak przegotowane kawałki ryby przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy z pokrojoną w plastry cebulą, odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę. Na namoczone uprzednio w wodzie drewniane szpadki nabijamy kawałki ryby, skrapiamy obficie oliwą. Najsmaczniejsze szaszłyki są pieczone tradycyjnie na węglu drzewnym, ale gdy pogoda nie dopisze możemy je także piec na rozgrzanym rożnie elektrycznym albo grillu w piekarniku. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher