Tosty z pomidorami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

tosty

Potrzebne składniki

• pieczarki - 25 dag
• oliwa - 2 łyżka(i)
• zioła prowansalskie - 2 łyżeczka(i)
• pomidory - 50 dag
• ząbek czosnku
• chleb tostowy - 4 szt.
• ser wędzony - 4 kostki (po 30 g)
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki pokroić na kawałki
2
Wymieszać pieczarki z oliwą, ziołami, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnek. Odstawić na 30 min
3
Pomidory pokroić w plastry
4
Chleb zapieć w tosterze, ułożyć na blaszce. Obłożyć pomidorami, opruszyć solą i pieprzem, na wierzchu wyłożyć pieczarki. Na każdym kawałku położyć po kostce sera. Zapiekać, aż ser się zarumieni
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher