zrazy zapiekane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• cielęcina - 80 dag
• słonina - 10 dag
• rosół - 1 szkl.
• masło
• sół i pieprz

Etapy przyrządzania

1
Brytwankę grubo smarujemy masłem. Kroimy cielęcinę w poprzek włókien na cienkie plastry, każdy lekko rozbijamy tłuczkiem. W formie układamy na zmianę warstwy mięsa i cieniutko pokrojonej słoniny, posypując je przyprawami. na wierzchu powinna być słonina. Wlewamy rosół i przykrywamy następnie pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni. Podajemy z pieczonymi ziemniakami .
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher