|
||||||||||
zrazy wieprzoweKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki mięso wieprzowe - 80 dag jajko - 1 szt. garść bułki tartej masło - 2 łyżka(i) sół pieprz liść laurowy marchewka - 2 szt. szynka - 15 dag cebula - 2 szt. do sosu 250 ml białego wina i śmietany i 3 łyżki masła Etapy przyrządzania1
Pokroić mięso w palsterki, rozbic tłuczkiem posypać solą i pieprzem. Farsz: posiekać marchewkę, szynkę i cebulę, usmarzyć na maśle. Farszem posmarować mięso, zwioąć i zpiąć wykałaczkami. Boki zawinąć przykryć listkami laurowymi w miejscu w bić wykałaczkę . panierować w jaku i tartej bułce, usmażyć na maśle . Do tłuszczu ze smażenia wlej wino i smietanę , gotować do zgestnienia przyprawić . Mieszając, dodawaj po kawałeczku zimne masło . Gotowym sosem polać zawjasy
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|