zrazy wieprzowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• mięso wieprzowe - 80 dag
• jajko - 1 szt.
• garść bułki tartej
• masło - 2 łyżka(i)
• sół
• pieprz
• liść laurowy
• marchewka - 2 szt.
• szynka - 15 dag
• cebula - 2 szt.
• do sosu 250 ml białego wina i śmietany i 3 łyżki masła

Etapy przyrządzania

1
Pokroić mięso w palsterki, rozbic tłuczkiem posypać solą i pieprzem. Farsz: posiekać marchewkę, szynkę i cebulę, usmarzyć na maśle. Farszem posmarować mięso, zwioąć i zpiąć wykałaczkami. Boki zawinąć przykryć listkami laurowymi w miejscu w bić wykałaczkę . panierować w jaku i tartej bułce, usmażyć na maśle . Do tłuszczu ze smażenia wlej wino i smietanę , gotować do zgestnienia przyprawić . Mieszając, dodawaj po kawałeczku zimne masło . Gotowym sosem polać zawjasy
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher