|
||||||||||
Makaron z serową jajecznicąKrótki opis potrawyBardzo smaczna potrawa! W szczególności nadająca się na śniadanie. Syta, łatwa w przyrządzeniu i do tego tania!Potrzebne składniki Makaron świderki - 1/4 op. serek topiony - 1/2 op. jajka - 2 szt. sól - 1 szczypta(y) pieprz - 1 szczypta(y) ew. papryka - 2 szczypta(y) masło - 1 łyżka(i) olej ( do wody na makaron ) - 1 łyżka(i) ew. plasterek szynki ( wg. uznania ) - 1 szt. Etapy przyrządzania1
1. Postawić osoloną wodę na makaron.
2
2. Po zagotowaniu się wody wrzucić makaron i gotować przez ok. 8 min.
3
3. W czasie, gdy makaron się gotuje roztopić masło na patelni.
4
4. Odlać makaron.
5
5. Na patelnię wrzucić serek i lekko roztopić ( trzeba uważać żeby sie nie przypalił)
6
6. Do roztopionego serka dodać jajko oraz przyprawy i smażyć aż jajko się zetnie ( najlepiej smakuje lekko ścięte )
7
7. Podawać ozdobione gałązką bazylii
SMACZNEGO!!!
Jak podawać?Najlepiej ozdobione listkiem bazylii :)UwagiDo wrzącej wody na makaron dobrze jest wlać łyżkę oleju, ażeby makaron się nie posklejał... Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|