|
||||||||||
kutiaKrótki opis potrawyświetnePotrzebne składniki ziarna pszenicy - 1 szkl. miód rozpuszczony w 1/2 szklance wody - 60 ml niebieski mak - 1/2 szkl. orzechy włoskie - 1/4 szkl. Etapy przyrządzania1
Rozgrzeć piekarnik do temp. 120 stopni Rozłozyć ziarna pszenicy na blaszce piekarnika i suszyć je przez godzine. Następnie umyć ziarna, zalać wodą i odstawić na całą noc. Nazajutrz w dużym garnku zagotować 2 l wody ze szczyptą soli wrzucić do niej ziarna przenicy. Gotuj je przez 3-4 godziny, aż zaczną pękać, a woda zacznie gęstniećW tym czasie sparz i osącz mak zalej go wodą gotuj 3-5 min przepuść 2 razy przez maszynkę, wymieszać z miodem i orzechamiwlać do pszenicyi jeszcze raz wymieszać. Przechowywać w lodówce
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|