kutia

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

świetne

Potrzebne składniki

• ziarna pszenicy - 1 szkl.
• miód rozpuszczony w 1/2 szklance wody - 60 ml
• niebieski mak - 1/2 szkl.
• orzechy włoskie - 1/4 szkl.

Etapy przyrządzania

1
Rozgrzeć piekarnik do temp. 120 stopni Rozłozyć ziarna pszenicy na blaszce piekarnika i suszyć je przez godzine. Następnie umyć ziarna, zalać wodą i odstawić na całą noc. Nazajutrz w dużym garnku zagotować 2 l wody ze szczyptą soli wrzucić do niej ziarna przenicy. Gotuj je przez 3-4 godziny, aż zaczną pękać, a woda zacznie gęstniećW tym czasie sparz i osącz mak zalej go wodą gotuj 3-5 min przepuść 2 razy przez maszynkę, wymieszać z miodem i orzechamiwlać do pszenicyi jeszcze raz wymieszać. Przechowywać w lodówce
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher