|
||||||||||
pieczeń wołowaKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki 800 g mięsa wołowego 50 g cebuli pokrojonej w talarki 1/4 l czerwonego octu winnego 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego 1 łyżeczka ziarenek gorczycy liść laurowy, sól Etapy przyrządzania1
Mięso włożyć do miski lub do szczelnej torebki plastikowej. Obłożyć cebulą pokrojoną na talarki, zalać octem z czerwonego wina, 1/4 l przegotowanej wody i posypać przyprawami, przykryć lub związać. Postawić na 2-3 dni w chłodnym miejscu od czasu do czasu obracając.
Roztopić margarynę na patelni, na średniej temperaturze. Wyjąć mięso z marynaty, osuszyć, posolić i opiec z obu stron. Dodać wywar, czerwone wino i 3 łyżki marynaty. Przykryć pokrywką i powoli dusić.
Namoczyć rodzynki. Do mąki powoli wmieszać kwaśną śmietanę. Dodać rodzynki i piernik. Lekko zagotować
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|