|
||||||||||
Ryż po ChińskuKrótki opis potrawyRyż który serwowany jest w typowych restauracjach orientalnychPotrzebne składniki ryż biały - 400 g Jajo - 2 szt. por sól pieprz olej - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
*ugotować ryż
*wystudzić ryż,rozdrobnic
*pora pokrajać w drobną kostkę
*rozbełtac jajo
na rozgrzana łyżkę oleju wlać jajo,gdy sie zetnie dodać pora a nastepnie ryż.dodać sól i pieprz do smaku.
Jak podawać?na gorąco, z dodatkiem mies Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
Dobra. Dobra. DOBRA. Ryż po chińsku to japońska potrawa?!
autor: Anonim dodany dnia 2011-01-31 19:37:02