|
||||||||||
jabłka z grillaKrótki opis potrawyco tu duzo mowicPotrzebne składniki jabłka - 4 szt sok z cytryny bulki kajzerki - 4 szt. cukier puder - 2 lyżki ctnamon Etapy przyrządzania1
Każde jabłko kroimy na 3 grube plastry, usuwamy gniazda nasienne, skrapiamy sokiem z cytryny. Bułeczki rozkrawamy w poprzek na 3 części. Cukier mieszamy z cynamonem. Na mocno rozgrzanym grillu opiekamy jabłka i bułki posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem. Po koło 4 minutach gdy jabłka i bułki nabiorą pięknego koloru, zakończamy opiekanie. Na każdym roście kłaść plaster jabłka i bitą śmietanę, podajemy.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|