|
||||||||||
sos do porow z grillaKrótki opis potrawydobr tez do innych warzywPotrzebne składniki zielona cebulka - peczek twarog smietankowy - 1 szklanka jogurt naturalny - 1 szklanka sol pieprz cukier Etapy przyrządzania1
W odpowiednio dużym rondlu wymieszać wszystkie składniki, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień i powoli gotować przez 15 minut mieszając aby sos się nie przypalił. Tak przygotowany sos przelewamy do czystych słoików i zamykamy. Możemy go długo przechowywać w lodówce.
2
waróg zmiksować z jogurtem, dodać bardzo drobno pokrojoną zieloną cebulkę, przyprawić, wymieszać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|