|
||||
Etapy przyrządzania1
Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki
wrzucam na wrzątek
i w tym czasie,
gdy się gotują z łyżeczką masła i solą,
przysmażam na patelni
drobno posiekaną cebulkę i ząbek czosnku.
Pod koniec smażenia posypuję cebulkę
i czosnek majerankiem
i wszystko jeszcze chwilę smażę.
Gdy cebulka delikatnie się przyzłoci,
wrzucam zawartość patelni
do gotujących się ziemniaków
i gotuję razem, aż ziemniaki
będę prawie rozgotowane.
Można kartoflankę zabielić łyżką śmietany.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|