Zupa grzybowa czysta

Aktualna ocena: 0
dodany przez: edytaka74
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

samkowita na obiadek

Potrzebne składniki

• grzyby suszone - 15 dag
• włoszczyzna - 1 szt.
• masło - 1 łyżka(i)
• sok z cytryny - 1 łyżka(i)
• sól - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Grzyby umyć, zalać wodą i gotować na małym ogniu 2 h. Z włoszczyzny ugotować wywar z dodatkiem liści laurowych i pieprzu. Z grzybów przygotować uszka. Połączyć oba wywary doprawić do smaku pieprzem, solą, maślem, sokiem z cytryny i solą. Podawać z uszkami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher