|
||||||||||
Sos BeszamelowyKrótki opis potrawyprosty...Potrzebne składniki masło - 60 g mleko - 2 szkl. mąka - 1/4 szkl. ser żółty - 30 dkg Etapy przyrządzania1
Masło rostopić, wsypać mąkę. Smażyć na małym ogniu około 2 minut aż zasmażka się zarumieni. Zdjąć z ognia i stopniowo wlewać mleko nieustannie mieszając. Wstawić na ogień i zagotować mieszając, aż sos zacznie się gotować i gęstnieć. Gotować 2 minuty po czym dodać ser. mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|