|
||||||||||
Bułeczkowe zapiekankiKrótki opis potrawyPotrawa ta jest prosta i nie wymaga dużo czasu do przyżądenia, a za to super smakuje. Ja pzyżądzam ją prawie codziennie...Potrzebne składniki Bułki - ok. 5- 6 szt. Pieczarki - ok. 3- 4 szt. Masło - 1/3 kostka(i) Wędlina/ kiełbasa (dowolna) - ok. 100 dag Ser żółty - ok. 200 dag Kethap pikantny - 0,5 op. Przydatne akcesoriaNóż, tarka, piekarnik, brytwanka.Etapy przyrządzania1
1. Przekrój bułki na pół.
2. Wydrąż trochę środka z każdej bułki.
3. Posmaruj bułki masłem ( patrz w radach) .
4. Do każdej bułki wkrój pieczarki (wg. własnego uznania).
5. Na pieczarki pokrój wędlinę (kiełbasę)
6. Na wierzch każdej bułki zetrzyj na tarce ser żółty.
7. Ułóż bułki w brytwance wyłożonej folią.
9. Rozgrzej piekarnik do ok. 200 stopni C.
10. Włóż brytwankę z zapiekankami do piekarnika.
11. Piecz przez 10-15 min ( do całkowitego roztopienia sera).
12. Po wyjęciu zapiekanek od razu wyłóż je do innego naczynia.
13. Najlepiej sporzywać z ketchapem pikantnym.
NO I TERAZ TO TYLKO ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!
Jak podawać?Zapiekanki najlepiej sporzywać od razu, po wyjęciu z piekarnika.UwagiNa spód brytwanki połóżcie folię aluminiową. Jeśli chcecie chrupiące zapiekanki, nie dodawajcie dużo masła, jeśli chcecie mieć miękkie dodajcie więcej masła i posmarujcie nim brzegi bułki. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|