|
||||||||||
Sałatka prowansalskaKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki ziemniaki boczek lub słonina zioła prowansalskie Etapy przyrządzania1
Wyszorowane dokładnie małe ziemniaczki kroimy na talarki.
Surowy boczek lub słoninkę kroimy na cienkie plasterki
i przysmażamy razem z pokrojonymi kartofelkami,
przyprawiając ziołami prowansalskimi.
Gdy ziemniaki i boczek już są przyrumienione,
razem z wytopionym z boczku tłuszczem,
jeszcze gorące, przekładamy do salaterki,
w której już jest umyta, odsączona
i porwana na kawałki sałata
(sałatę rwiemy rękami, nie kroimy nożem).
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|