|
||||||||||
Pieczarki zapiekaneKrótki opis potrawyfajny przepis dla gosci w sam razPotrzebne składniki pieczarki - 50 dag masło - 2 łyżka(i) sok z 1 cytryny - 1 szt. ziemniaki pure - 1 op. mleko - 1/8 l woda - 3/8 l kwasna smietana - 1/8 l starty ser zółty - 4 łyżka(i) galka muszkatalowe - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Pieczarki oczyszczamy, nóżki odcinamy. Kapelusze spryskujemy sokiem z cytryny i solimy. Do puree dodajemy mleko,wodę, sól, gałkę muszkatułowa, wszystko dokładnie mieszając. Z masy ziemniaczanej formujemy talerzyki z wgłębieniem. Do takich foremek wkładamy pieczarki, polewamy śmietana zmieszana z serem. Układamy na blasze wysmarowanej masłem i zapiekac 20 min.
w 220°C.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|