|
||||||||||
Wafle przekładane masą czekoladową, galaretką i budyniemKrótki opis potrawymniam, mniam!!Potrzebne składniki margaryna- 1 kostka cukier - 3 szklanki budyń(obojętnie jaki) - 2 paczki mleko 1 szklanka wafle suche biszkopty galaretka(obojętnie jaka)-2 paczki NA MASĘ: 2 gorzkie czekolady 2 łyżki kakao 3 łyżki mąki 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 l. mleka 1/3 szkl.mleka 25 dkg. masła 2 małe żółtka 1 szkl. cukru Etapy przyrządzania1
Margarynę z cukrem rozpuścić na ogniu. Budynie rozrobić w mleku i wlać na gotującą margarynę. Cały czas mieszając zagotować.
Ciepłą masa smarować wafle.
2
MASA: Czekolady rozpuścić z 3 łyżkami wody. Kakao i mąki wymieszać w 1/3 szkl. mleka, resztę mleka zagotować z cukrem i wlać do czekolady - zagotować - wlać kakao z mąkami. Masło utrzeć z żółtkami. Wstawić na 1h. do lodówki.
Wychadzi z tego dość dużo kremu.
3
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
Nie dokładnie jest napisane kiedy użyć 1/3 szklanki mleka , a kiedy 1/2 litra mleka
autor: Anonim dodany dnia 2010-12-21 18:56:28