Wątróbka drobiowa smażona z cebulką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

naprawde warto spróbować

Potrzebne składniki

• cebula
• wątróbki
• 4 jajka
• sół
• masło

Etapy przyrządzania

1
Polecamy drobiową, bo jest delikatna w smaku i łatwa w przyrządzeniu. Najpierw na patelni, na oliwce z odrobiną masła, szklimy drobno pokrojoną cebulę. Zdejmujemy z patelni cebulę na miseczkę. Na patelnię wlewamy kolejną porcję oliwki i na rozgrzaną wrzucamy wątróbki, które uprzednio naturalnie myjemy, obsuszamy i pozbawiamy żyłek. Smażymy wątróbki nie długo, najwyżej 10 minut. Pod koniec smażenia dodajemy kawałeczek masła i zostawiamy pod przykrywką do wystygnięcia. Gotujemy na twardo 4 jajka. Studzimy i drobniutko je siekamy. Potem siekamy wystudzone wątróbki. Dodajemy cebulkę i sporą porcję posiekanej natki. Wreszcie na koniec solimy, dodajemy trochę pieprzu, troszkę cynamonu. Uczciwie mieszamy wszystkie składniki ręką – wygniatając jak ciasto. Płaski półmisek wykładamy liskami sałaty i na niej układamy cierpliwie formowane z uzyskanej masy kuleczki. Kuleczki powinny mieć średnicę nie większą niż 4 cm. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher