mieszki z szynką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zimna zakąska

Potrzebne składniki

• tlusty ser śmietanowy - 50 dag
• plastry wedzonej szy nki - 16 szt.
• banany - 2 szt.
• peczek szczypiorki - 1 szt.
• gałka swierzego rozmaryny - 1 szt.
• mleko - 1/8 l
• sól ziołowa - 1/2 łyżeczka(i)
• swierzo mielony pieprz - 2 g
• gałka muszkatoł - 2 g

Etapy przyrządzania

1
1.Rozmaryn płuczemy pod zimną bieżącą wodą i otrząsamy. Odrywamy listki od łodyżki i drobno siekamy. Ser mieszamy z pieprzem, solą ziołową startą gałką muszkatołową oraz mlekiem, doprawiamy rozmarynem. 2.Rozkładamy plasterki szynki i za pomocą szprycki lub łyżeczki nakładamy na nie porcje kremu serowego wielkości orzecha włoskiego. 3.Banany obieramy i kroimy na plasterki. Po 2 plasterki przekładamy do kremu. Z plastrów szynki formujemy małe mieszki, otwory wiążemy szczypiorkiem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher