|
||||||||||
KILIMANDżAROKrótki opis potrawyPolecam bardzo dobre ciasto,które nie jest ani trudne w wykonaniu,ani pracochłonne!!!Potrzebne składniki jaj - 8 cukru - 20 dag mąka pszenna - 6 łyżka(i) kakao - 4 łyżka(i) proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i) jabłka - 1 kg galaretki - 2 op. masło - 1 łyżka(i) mleko - 0,5 l żółtka - 2 mąka pszenna - 2 łyżka(i) mąka ziemn. - 2 łyżka(i) masło - 1 kostka(i) Etapy przyrządzania1
CIASTO BISZKOPTOWE UPIEC 2 PLACKI LUB JEDEN I PRZEKROIĆ.BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO, DODAĆ CUKIER I ŻÓŁTKA,DODAĆ,MĄKĘ ZMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, NA KOŃCU KAKAO,I LEKKO WYMIESZAĆ.WYLAĆ NA FORMĘ DO PIECZENIA.PIEC W TEMP. 160-180 STOPNI OK. 30-40 MIN.
JABŁKA OBRAĆ, ZETRZEĆ NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH, MASŁO ROZTOPIĆ, DODAĆ JABŁKA,CHWILĘ SMAŻYĆ, DODAĆ SUCHĄ GALARETKĘ, WYMIESZAĆ I JESZCZE CHWILĘ SMAŻYĆ.
Z MLEKA, CUKRU, ŻÓŁTEK, MĄKI UGOTOWAĆ BUDYŃ. MASŁO UTRZEĆ, DODAJąC PRZESTUDZONY BUDYŃ I KOSTKE MASŁA.
PRZEŁOŻENIE CIASTA:
CIASTO CIEMNE - MASA JABŁKOWA - MASA BUDYNIOWA - CIASTO CIEMNE -
POLEWA
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|