|
||||||||||
Pstrąg w migdałachKrótki opis potrawypstrągPotrzebne składniki pstrąg - 6 (1 pstrąg na osobę rozmaryn tymianek natka pietruszki migdały - 30 dag orzechy włoskie starte - 15 dag masło - 1/2 kostka(i) olej do smażenia sól pieprz cytryna Etapy przyrządzania1
Umyć pstrągi w zimnej wodzie, osuszyć dokładnie, skropi całą rybę kilkoma kroplami soku z cytryny. Każdą rybę natrzeć solą i pieprzem. Do środka włożyć rozmaryn, tymianek i posiekaną pietruszkę.
2
Na patelni rozgrzać olej i układać na nim przygotowane ryby. Smażyć je z obu stron, aż skórka nabierze złocistego koloru.
4
Do migdałów dosypać tarte orzechy. Pstrągi polane masłem z migdałami udekorować plastrami cytryny
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|