Pstrąg w migdałach

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pstrąg

Potrzebne składniki

• pstrąg - 6 (1 pstrąg na osobę
• rozmaryn tymianek
• natka pietruszki
• migdały - 30 dag
• orzechy włoskie starte - 15 dag
• masło - 1/2 kostka(i)
• olej do smażenia
• sól pieprz
• cytryna

Etapy przyrządzania

1
Umyć pstrągi w zimnej wodzie, osuszyć dokładnie, skropi całą rybę kilkoma kroplami soku z cytryny. Każdą rybę natrzeć solą i pieprzem. Do środka włożyć rozmaryn, tymianek i posiekaną pietruszkę.
2
Na patelni rozgrzać olej i układać na nim przygotowane ryby. Smażyć je z obu stron, aż skórka nabierze złocistego koloru.
3
Na patelni stopic masło i prażyć na nim migdały. Mieszać je cały czas, tak aby ich nie przypalić
4
Do migdałów dosypać tarte orzechy. Pstrągi polane masłem z migdałami udekorować plastrami cytryny
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher