|
||||||||||
Zrazy z sandacza z borowikamiKrótki opis potrawyBardzo przszna potrawa na proszoną kolacjęPotrzebne składniki Filet z sandacza - 1400 g Prawdziwki (świeże lub mrożone) - 200 g Cukinia żółta - 1 szt. Marchew - 1 szt. Cebula - 1 szt. Koper - 1 op. Czosnek - 1 jajka - 2 szt. mąka - 400 g mleko - 1 szkl. Wino białe - 0,2 l Sok z cytryny - 0,1 l olej - 1/2 szkl. sól, pieprz - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Przygotowanie ryby:
Filet z sandacza bez skóry marynujemy w białym winie, soku z cytryny i oleju. Pozostawiamy rybę w marynacie na około 6 godz. w chłodni.
Przygotowanie farszu:
Ugotowane prawdziwki, cukinię żółtą, marchew kroimy na cienkie paski, cebulę w piórka. Koperek drobno siekamy, a czosnek rozgniatamy. Wszystkie składniki krótko dusimy na oleju, doprawiamy solą i białym pieprzem.
Przygotowanie ciasta naleśnikowego:
Mąkę, jaja i mleko roztrzepujemy na jednolitą masę (aby ciasto było lekko ciągnące się) oraz solimy.
Filet z sandacza kroimy na cienkie plastry (70 g) pod skosem. Lekko rozgniatamy lub rozklepujemy tak, aby nie poprzerywać ryby. Układamy farsz w środku plastra i zawijamy jak zrazy zawijane. Maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy w głębokim tłuszczu, na złoty kolor.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|