Zrazy z sandacza z borowikami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: julias
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
6 godzin
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo przszna potrawa na proszoną kolację

Potrzebne składniki

• Filet z sandacza - 1400 g
• Prawdziwki (świeże lub mrożone) - 200 g
• Cukinia żółta - 1 szt.
• Marchew - 1 szt.
• Cebula - 1 szt.
• Koper - 1 op.
• Czosnek - 1
• jajka - 2 szt.
• mąka - 400 g
• mleko - 1 szkl.
• Wino białe - 0,2 l
• Sok z cytryny - 0,1 l
• olej - 1/2 szkl.
• sól, pieprz - 1 szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Przygotowanie ryby: Filet z sandacza bez skóry marynujemy w białym winie, soku z cytryny i oleju. Pozostawiamy rybę w marynacie na około 6 godz. w chłodni. Przygotowanie farszu: Ugotowane prawdziwki, cukinię żółtą, marchew kroimy na cienkie paski, cebulę w piórka. Koperek drobno siekamy, a czosnek rozgniatamy. Wszystkie składniki krótko dusimy na oleju, doprawiamy solą i białym pieprzem. Przygotowanie ciasta naleśnikowego: Mąkę, jaja i mleko roztrzepujemy na jednolitą masę (aby ciasto było lekko ciągnące się) oraz solimy. Filet z sandacza kroimy na cienkie plastry (70 g) pod skosem. Lekko rozgniatamy lub rozklepujemy tak, aby nie poprzerywać ryby. Układamy farsz w środku plastra i zawijamy jak zrazy zawijane. Maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy w głębokim tłuszczu, na złoty kolor. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: julias
julias
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (9)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher