|
||||||||||
Banany w sosie z jabłek i kiwiKrótki opis potrawypyszny deserPotrzebne składniki kwaśne jabłka - 2 szt. sok z cytryny - 1 łyżeczka(i) sok pomarańczowy - 200 ml skrobia spożywcza - 2 łyżka(i) kiwi - 4 szt. banany - 4 szt. olej rzepakowy - 1 łyżka(i) cukier - 2 łyżka(i) Przydatne akcesoriamikserEtapy przyrządzania1
Obrać jabłka, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ zetrzeć na tarce i wymieszać z sokiem z cytryny. Zagotować sok pomarańczowy, wrzucić do niego jabłka i gotować na średnim ogniu, aż się rozpadną. Rozpuścić skrobię w niewielkiej ilości wody, dodać do sosu.
Obrać kiwi, jeden owoc pokroić na kawałki, resztę zmiksować. Dodać wszystko do sosu i schłodzić.
Obrać banany, przkroić na połówki. Wrzucić je na rozgrzany tłuszcz i dusić na średnim ogniu. Następnie posypać cukrem i karmelizować. Podawać z przygotowanym sossem owocowym.
Jak podawać?na salaterkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|