Banany w sosie z jabłek i kiwi

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
12 PLN
Kaloryczność:
280 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszny deser

Potrzebne składniki

• kwaśne jabłka - 2 szt.
• sok z cytryny - 1 łyżeczka(i)
• sok pomarańczowy - 200 ml
• skrobia spożywcza - 2 łyżka(i)
• kiwi - 4 szt.
• banany - 4 szt.
• olej rzepakowy - 1 łyżka(i)
• cukier - 2 łyżka(i)

Przydatne akcesoria

mikser

Etapy przyrządzania

1
Obrać jabłka, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ zetrzeć na tarce i wymieszać z sokiem z cytryny. Zagotować sok pomarańczowy, wrzucić do niego jabłka i gotować na średnim ogniu, aż się rozpadną. Rozpuścić skrobię w niewielkiej ilości wody, dodać do sosu. Obrać kiwi, jeden owoc pokroić na kawałki, resztę zmiksować. Dodać wszystko do sosu i schłodzić. Obrać banany, przkroić na połówki. Wrzucić je na rozgrzany tłuszcz i dusić na średnim ogniu. Następnie posypać cukrem i karmelizować. Podawać z przygotowanym sossem owocowym.

Jak podawać?

na salaterkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher