Rolada jabłkowa

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• cukier - 1 szkl.
• mąka tortowa - 0,75 szkl.
• jajka - 4 szt.
• budyń śmietankowy - 1 op.
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• ocet - 0,5 łyżeczka(i)
• jabłka - 1 kg
• galaretka truskawkowa - 2 op.

Etapy przyrządzania

1
Ciasto: Białka ubijamy z cukrem. Żółtka mieszać z proszkiem do pieczenia i octem, wlewamy do białek, miksujemy. Wsypujemy mąkę i budyń - lekko wymieszać. Ciasto wylewamy na blachę. Pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni C. Masa: Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy. Do gorących jabłek wsypujemy galaretki - wymieszać. Rolada z masą jabłkową: Ciasto musimy zrolować aby nadać formy. Ostudzone ciasto rozwijamy, smarujemy zimną masą i ponownie należy zrolować. Możemy dowolnie udekorować.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher