|
||||||||||
Sękacz pieczony na rożnieKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki mąka pszenna - 2 niepełne szkl. cukier puder - 1,75 szkl. masło - 300 g mąka ziemniaczana - 150 g jajka - 12 szt. cukier waniliowy - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Oddzielamy białka od żółtek. Masło dokładnie ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy kolejno żółtka. Mieszamy z mąką pszenną oraz ziemniaczaną jak również cukrem wanilinowym. Łączymy z ubitymi na sztywno białkami.
Drewniany drążek polewamy cienką warstwą ciasta. Powoli obracamy nad małym ogniem, tak by powstały ciemne i jasne warstwy ciasta sękacz. Pozostałe ciasto polewamy cienkimi warstwami i pieczemy w ten sam sposób.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|